Come on skinny love what happened here

Ett album som ni borde lyssna på är "For Emma, Forever Ago" av Bon Iver. Ganska många missade det här albumet då det släpptes officiellt 2008. Det var dock ett av det årets starkaste debuter.

Det finns en fin liten historia bakom just det här albumet som jag tänkte dela med er innan ni tar er an musiken. Justin Vernon var tidigare en medläm i bandet, DeYarmond Edison. 2005 så flyttade hela bandet från Wisconsin för att fortsätta sin karriär i North Carolina. Åsikterna om vad för typ av musik de skulle spela gick isär och Justin Vernon blev själv ensam kvar, då resten av bandet bildade Megafaun. Justin flyttade tillbaka till Wisconsin och bosatte sig i en liten stuga uppe i bergen. I fyra ensamma insnöade månader arbetade Justin på de låtar som skulle bli hans debutalbum: "For Emma, Forever Ago" som Bon Iver.




Det här är ett exempel på hur folkindie kan låta när det är som bäst. Albumet är en mans känslor som exploderar i ren och fin akustisk musik från en ensam insöad stuga bland bergen. Helt underbart med andra ord! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0