Today I'm the gunpowder in a continental bullet

Har inte känt mig så värst kreativ den här helgen så har inte blivit några inlägg. Tänkte dock skriva lite om två fina album som passar bra såhär på söndagskvällen. Dessa två album funkar perfekt för en sliten söndag då kroppen är död och sinnet ligger i koma.

Första albumet som jag tänkte tipsa om är "Endtroducing" av DJ Shadow. DJ Shadow gör en fin blandning av electronica och turntablism. Endtroducing är hans första album och det är även det första albumet någonsin som är helt skapat med hjälp av samplingar. DJ Shadow använde sig enbart av en AKAI MPC60 12-bit sampling/drum machine för att skapa hela albumet.

Det är lite otänkbart vilket arbete som ligger till grund för det här albumet. Utan att överdriva så måste DJ Shadow ha grävt sig igenom hundratals album för att hitta alla små pusselbitar som tillsammans bygger upp Endtroducing.




What Does Your Soul Look Like, representerar albumet i sin helhet ganska bra. Det är sån musik som får en att släppa sitt medvetande kring nuet och bara flyta iväg lite.

Det andra albumet är inte lika känt. Det heter "Soulhack" och är skapat av en svensk artist som kallar sig "Forss". Även det här albumet är elektronisk musik men det lutar sig mer åt downtempo och nu-jazz. Titelspåret från albumet representerar den elektroniska nu-jazzen ganska väl.



Det här är ett album som rymmer så mycket fin och speciell musik som samtidigt smälter ihop så bra. Ett exempel är låten "Journeyman" som är spoken word på ett lugnt elektroniskt beat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0