Your true self has become weak and alone and annoying

TJA! Känner mig lite handikappad här i min stuga, för det första så har girigbukarna på tele2 kapat hastigheten på mitt mobila bredband. Det här medför att det är otroligt enerverande att skriva blogginlägg som är lite givande. Då all form av surfande för med sig en väntetid på två till tre minuter så vill man gärna slå huvudet i väggen. Då all form av stream och download tar 25 minuter till en evighet så vill man hugga av sig sin egen arm. Att man även ska arbeta elva dagar (nu nio dagar kvar) i rad hjälper inte till. Hur som så har jag iaf åtta saker jag vill skriva om men det får vänta tills det antingen blir juni eller då jag får åka hem till Göteborg.

Trots allt så har jag och min kompis fått lite motivation till att skriva något fint:

Gösta?!?

Han heter Gösta (gubbnamn som sig bör) och är mer emotionell än Bright Eyes på hösten.

Fabulous  Muscles!


Framsida

Under 2004 då den postmoderna neoindie-vågen spottar ut tusentals kopior så kommer xiu xiu med ett av historiens bästa(värsta) feel-bad -album! Som vanligt så är Xiu Xiu:s musik någon kaotisk blandning av low-res electro, flamboyant synth pop och experimentell rock. Även om musiken varierar under albumets gång så finns det en röd tråd, en helhelt som når fram till lyssnaren på Fabulous Muscles. Sen kan man väl tillägga att tack vare att Fabulous Muscles inte är lika noise:ig som tidigare album, så är det lite lättare att ta sig an Jamie Stewart's texter. Det är trots allt hans röst och hans texter som tar det här albumet ett steg längre.

Fabulous Muscles är ett LÄSKIGT och gripande album, det är absolut något utöver det vanliga. Jamie Stewart sjunger, skriker och viskar fram texter om nekrofili, förlorad kärlek, incest, liv utan framtid och disfunktionella familjer.
Först ut så ska ni få lyssna på låten "I Luv the Valley OH", det känns som att du är fast i en David Lynch -film med ett trasigt hjärta!:

I won't rest until I don't care
I won't rest until I forget about it

I won't rest,
while you break my will
Je t’aime the valley




Det är lite svårt att välja låtar, det här är ett album som kräver av lyssnaren att man lyssnar från början till slut. Ska försöka förmedla en liten sammanfattning, tar lite av alla de nyanser som existerar i Fabulous Muscles. Det här är titelspåret och det är nog så läskigt!



Kneeling down before the now familiar flesh,
Of your deformed penis.
Wigging out,
Before the unfamiliar flash,
Of my broken neck.

Fabulous muscles,
Cremate me,
After you cum on my lips.
Honey boy,
Place my ashes in a vase

Låten är läskig, romantisk och lite komisk samtidigt, det blir ännu bättre då Jamie väljer att enbart köra akustisk på just den här låten. Det finns en sån otrolig variation av känslor och intryck på albumet så det tar några lyssningar innan allt sjunker in. Här kommer sista låten jag postar och det är "Clowne Towne"

Up and down through what you thought would be your future
Became the dark reminder of
What a rash and inconsistent faith you had
In loving your true self and your true love




Som ni kanske märker så är det här ett mycket speciellt album och trots att det är så otroligt fint så kanske det inte alltid passar in vid alla sinneslag. Att lyssna på "Nieces Pieces" en vacker glad dag kan lätt sänka ens humör:

I can't wait to tell your grandpa made your mommy
play stripper while your uncle watched
I can't wait to tell you I punched your mommy in the chest
In front of her new friends
I can't wait till you realize mommy's heart is broken
I can't wait to watch you grow up around the people who broke it

Heidå - -;;

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0