Empty place deteriorating

I lördags fann jag mig själv klockan 11:30 utanför kåren i Göteborg. Det var skivmässa och redan en halvtimme innan dörrarna öppnades så hade GAMARNA kommit fram för att hänga på låset. Fast inga jazz-homofiler, vinyl-nördar eller Iron Maiden -samlare fick mig att tappa hoppet.

Hittade således fyra väl valda skivor:
The Inmost Light

yes, The Inmost Light av Current 93
2 x Vinyl, LP, Clear, Samlings-album med skivorna: Where the Long Shadow Fall, All the Pretty Little Horses och The Stars Are Marching H. Då och då funderar jag över, om inte All the Pretty Little Horses är det mest kompletta album från Current 93. Hur som så är det ett av mina favorit-album och att hitta, The Inmost Light på vinyl, vilken innehåller hela "Inmost Light trilogy". Bör även säga att på det här albumet så har David Tibet jobbat med både Michel Cashmore, Steven Stapleton samt att Nick Cave och John Balance gästar på sång.

Här kommer två fina låtar från nämnda skivan.

Current 93 -The Carnival Is Dead And Gone


Current 93 - The Blood Bells Chime


Sen så hittade jag Tv on the Radios första EP-skiva, Young Liars.
Young Liars

Det var med det här släppet som den helt galet kreativa gruppen fick sitt genombott. Antar att alla har hört Tv on the Radio vid det här laget, ska ändå länka till en låt från skivan. Den mest kända låten på EP-skivan är Staring at the Sun, den kom även med på fullängdaren; Desperate Youth, Blood Thirsty Babes. Därför ska ni få lyssna på en låt ni kanske har missat istället:

Tv on the Radio - Satellite


La även vantarna på en modern klassiker och stil-bildare, Up the Bracket av The Libertines.
Up the Bracket

Finns mycket att säga om det här albumet, första och enda "riktiga" album från orginalmedlemmarna i The Libertines. I USA så hade den nya eran av garage-rock, (postmodern neoindie) redan flammat upp med band som White Stripes, The Strokes och Interpol. The Libertines första album kom således att representera de brittiska öarna och vad som skulle produceras därefter. Det är ett lika komplett album som både Is this it och Turn on the Bright Lights.

The Libertines - Horrorshow


Sist men inte minst så köpte jag en bootleg i fint skick.
masturbation

The Boys Next Door
, som är det första bandet som Nick Cave hade tillsammans med sin två vänner från college. Det är även det här bandet som kom att bli The Birthday Party ett tag senare. Det finns inte så mycket som är producerat under det här namnet, om ni dock hittar deras riktiga release; Door, Door så har ni hittat något bra.

Vad jag köpte var som sagt en bootleg (masturbation generation) och det är från en live-spelning som bandet gjorde tillsammans med andra kände punk och postpunk-akter i Melbourne 1977. Många av de artister som deltog i olika band som spelade den här kvällen, kom att forma allt bra som någonsin kommit från Australien i princip. (Inte för att det kommer så värst många bra artister från A)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0